Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν από απόλυτη φτώχεια

Η πανδημία απειλεί να γυρίσει 10 χρόνια πίσω τον αγώνα κατά της φτώχειας σύμφωνα με την Oxfam

Η μη κυβερνητική οργάνωση Oxfam σε έκθεσή της αναφέρει πως μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο κινδυνεύουν από απόλυτη φτώχεια, επιπλέον των ήδη υπαρχόντων ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη φτώχεια.

Αυτό σύμφωνα με την οργάνωση θα συμβεί εάν δεν τεθούν γρήγορα σε εφαρμογή προγράμματα στήριξης, ειδικά προς τις λιγότερο προνομιούχες χώρες, για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της παγκόσμιας πανδημίας του κορονοϊού.

Διευκρινίζει πως ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που κυμαίνεται μεταξύ του 6% και του 8% διατρέχει κίνδυνο να περιπέσει στην ανέχεια.

Οι φτωχότερες χώρες θα υποστούν βαρύτερα πλήγματα, όπως και οι λιγότερο προνομιούχες ομάδες του πληθυσμού, ιδίως οι γυναίκες, σημειώνεται.

Σύμφωνα με την Oxfam «η οικονομική κρίση που εκτυλίσσεται με ταχύτητα είναι ακόμη βαθύτερη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008» και, ανεξαρτήτως σεναρίου, «η παγκόσμια φτώχεια μπορεί να αυξηθεί για πρώτη φορά από το 1990».

«Οι πλούσιες χώρες έχουν δείξει ότι σε αυτή την περίοδο κρίσης μπορούν να κινητοποιήσουν τρισεκατομμύρια για να υποστηρίξουν τις οικονομίες τους», συμπληρώνεται.

Αν «οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν μπορέσουν επίσης να καταπολεμήσουν τις υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες» της πανδημίας, «η κρίση θα συνεχιστεί και θα βλάψει ακόμα περισσότερο όλες τις χώρες, πλούσιες και φτωχές».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει