Ενημέρωση με ένα κλικ

Δωρεά 800 εκατομμυρίων δολαρίων της Google για τον περιορισμό του κορονοϊού

Χρηματοδότηση ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η Google

Χρηματοδότηση ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η Google. με σκοπό την στήριξη των οργανισμών υγείας και κυβερνήσεων, παγκοσμίως, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζομένων στον τομέα της υγείας, οι οποίοι αποτελούν την εμπροσθοφυλακή στην μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

Εκ του συνόλου τα 250 εκατομμύρια δολάρια, προορίζονται για επιχορηγήσεις διαφήμισης, για την έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και περισσότερων από 100 κυβερνητικών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί τεράστια αύξηση, σε σχέση με τα 25 εκατομμύρια δολάρια βοήθειας που η Google ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα. Επιπλέον, η εταιρεία σκοπεύει στη διάθεση 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιχορηγήσεις διαφήμισης προς κοινοτικούς οικονομικούς φορείς, αποκλειστικά για τις αναγγελίες δημόσιων υπηρεσιών σχετικά με ταμεία αλληλεγγύης, καθώς και άλλους πόρους που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα σχεδιάζεται η δημιουργία, επενδυτικού ταμείου ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα στηρίξει ΜΚΟ και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο ώστε να βοηθήσει μικρές επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια. Η συγκεκριμένη δωρεά παρέχεται σε συνδυασμό με τα 15 εκατομμύρια δολάρια επιδοτήσεων σε μετρητά, τα οποία το Google.org παρέχει ήδη σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ώστε να γεφυρωθούν οικονομικά χάσματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες διατηρούσαν ενεργούς λογαριασμούς κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, θα έχουν διαθέσιμες πιστώσεις διαφημίσεων ύψους 340 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι σχετικές ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται στους Google Ads λογαριασμούς τους και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή μέχρι το τέλος του 2020 στις διαφημιστικές πλατφόρμες. Έτσι θα απαλλαχθούν από ένα μέρος του κόστους που προϋποθέτει η διατήρηση της επαφής με τους πελάτες τους.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει επίσης μια δεξαμενή 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε πιστώσεις του Google Cloud για ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητές, προκειμένου να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες και τις υποδομές των συστημάτων της Google για να προσεγγίσουν πιθανές θεραπείες και εμβόλια, να παρακολουθούν κρίσιμα δεδομένα και να ανακαλύψουν νέους τρόπους αντιμετώπισης του COVID-19.

Εκτός των παραπάνω δεσμεύσεων, η Google έχει αυξήσει επίσης το ισοδύναμο δώρου που προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο της ετησίως, σε $ 10.000 από $ 7.500. Αυτό σημαίνει ότι το δυναμικό της εταιρείας δύναται να προσφέρει 20.000 δολάρια συνολικά σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στις κοινότητες τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει