Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεταφορά αλλοδαπών και ομογενών φοιτητών σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται για τον κορονοϊό.

Ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, επιστρατεύεται για την μετακίνηση και διαμονή, αλλοδαπών και ομογενών φοιτητών, οικότροφων των πανεπιστημιακών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται για τον κορονοϊό.

Η μεταφορά των φοιτητών πραγματοποιείται με δική τους συναίνεση, με 35 εξ αυτών να έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα, στο πλαίσιο της κρατικής μέριμνας, σε δωμάτια που εξασφάλισε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Στο μεταξύ, με απόφαση και νέα γενική συνέλευση, ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης, ζητά την ακύρωση της απόφασης αναστολής λειτουργίας των εστιών του ΑΠΘ. Σχετική ανακοίνωση επισημαίνει, την στήριξη της απόφασης, από τους συλλόγους φοιτητών Ιατρικής, Νομικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Κτηνιατρικής, Γεωλογικού, ΤΕΦΑΑ.

Οι φοιτητές ζητούν την παραμονή λειτουργίας των εστιών και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που σχετίζονται με τη σίτιση, την καθαριότητα, τη διατροφή με συσκευασμένες μερίδες, κ.α.

Οι ίδιοι επικαλούνται, τις υγειονομικές συνέπειες, απόρροια της αναστολής λειτουργίας των εστιών και τη αναχώρηση των φοιτητών για τα σπίτια τους στην επαρχία, ενώ επισημαίνουν και τις συνέπειες για τους ίδιους, κυρίως όσων είναι δύσκολο να μετακινηθούν, ή όσων εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους.

«Μένουμε εδώ μέχρι να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή και δωρεάν διαμονή όλων των φοιτητών που είναι αναγκαίο να μείνουν στις εστίες, αλλά και μέτρα για τη δωρεάν μετακίνηση όσων το επιθυμούν» αναφέρουν στην ανακοίνωση

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει