Ενημέρωση με ένα κλικ

Ασθενής κορονοϊού: «Αυτό είναι τόσο διαφορετικό από τη γρίπη»

Με ανάρτηση του στο Twitter, ασθενής του κορονοϊού, μοιράζεται την εμπειρία του

Με ανάρτηση του ο 39χρόνος, Τζάστιν Γουιλχάιτ, μοιράστηκε την εμπειρία του ως ασθενής, μολυσμένος από τον κορονοϊό.

Ο Γουιλχάιτ, ο οποίος κατάγεται από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, αποκάλυψε την εμπειρία του κορονοϊού, τονίζοντας ότι διαφέρει κατά πολύ από τη γρίπη, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να τον διαχειριστεί, ενώ περιέγραψε ακριβώς πώς αντέδρασε το σώμα του στον κορονοϊό.

«Αυτό δεν είναι γρίπη. Η γρίπη είναι κάτι άλλο. Αυτό είναι τόσο διαφορετικό από τη γρίπη», ανέφερε στην ανάρτηση του.

Όπως ανέφερε, δυσκολεύεται πολύ να αναπνεύσει, σχεδόν λιποθύμησε από την εξάντληση, ενώ μετά δυσκολίας περπατά, παρομοιάζοντας τον δρόμο προς την τουαλέτα, «σαν να τρέχει σε μαραθώνιο».

Στην ανάρτηση του, ανέφερε τα συμπτώματά του, εξιστορώντας την πορεία του ιού και αναφέροντας πως αρρώστησε περίπου στις 4 Μαρτίου, αλλά πίστεψε, ότι ήταν αποτέλεσμα των αλλεργιών του, μέχρι που 9 ημέρες αργότερα, κατέρρευσε. Όλα ξεκίνησαν με δυνατό πονοκέφαλο και πόνο καθώς ανέπνεε, ο οποίος γινόταν ολοένα και πιο δυνατός.

Μετά την κατάρρευσή του, ο Τζάστιν, ο οποίος πάσχει από διαβήτη τύπου 1, μετέβη στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί τον αντιμετώπισαν σαν να έχει γρίπη. Του έδωσαν παυσίπονα και μία συσκευή για εισπνοές και τον έστειλαν σπίτι, λέγοντάς του πως αν χειροτέρευε να ξαναπήγαινε, κάτι που τελικά έκανε.

«Μη νομίζετε ότι ο πόνος στο στήθος, μοιάζει όπως αυτός της καρδιακής προσβολής ή της γρίπης. Δεν είναι η γρίπη» «Σκεφτείτε πιο βαθιά. Σαν να πονάνε οι πνεύμονές σας. Είναι δύσκολο να το φανταστείτε, αλλά σκεφτείτε όταν αναπνέετε κρύο αέρα και τον πόνο που νιώθουν οι πνεύμονές σας πριν ξαναζεσταθούν. Κάπως έτσι νομίζω».

Όσον αφορά τον εισπνευστήρα, ο Τζάστιν αναφέρει πως κάνει τους πνεύμονές του να πονούν περισσότερο. «Είναι σαν να κόβεσαι και να βάζεις οινόπνευμα στην πληγή. Κάπως έτσι. Σαν να βάζεις φάρμακο σε μία πληγή».

Πλέον, έχει επιστρέψει σπίτι του, με αυτόν και την οικογένειά του, να βρίσκονται σε καραντίνα. «Αν νιώσω χειρότερα, πρέπει να γυρίσω πίσω στο νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής είμαι καλά. Το οξυγόνο μου είναι 100%. Αν πέσω στο 90%, πρέπει να λάβω οξυγόνο, αν φτάσω στο 85% πρέπει να διασηλωνωθώ και από αυτό το σημείο και μετά, τα πράγματα γίνονται τρομακτικά»

Το μήνυμα του καταλήγει με παράκληση των αναγνωστών να παραμείνουν σπίτια τους:

«Είμαι ένας πολύ υγιής διαβητικός τύπου Ι. Το σώμα μου το παλεύει πολύ καλά, αλλά με ξεσκίζει. Μην είστε βλάκες. Μείνετε σπίτι!»

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει