Ενημέρωση με ένα κλικ

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Ζάγκρεμπ

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα, έπληξε το Ζάγκρεμπ

Σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε έπληξε σήμερα την περιοχή του Ζάγκρεμπ στην Κροατία, με το Γερμανικό Ερευνητικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ), να τοποθετεί τον σεισμό βόρεια του Ζάγκρεμπ.

Αποτέλεσμα του σεισμού ήταν πολλοί άνθρωποι να βγουν στους δρόμους, ενώ κτίρια υπέστησαν ζημιές από τον ισχυρό σεισμό. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς. Το GFZ ανακοίνωσε ότι το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα.

«Διήρκεσε πάνω από 10 δευτερόλεπτα. Ήταν κατά πολύ ο ισχυρότερος που είχα αισθανθεί ποτέ», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, προσθέτοντας ότι αυτού ακολούθησαν μετασεισμοί

Με ανακοίνωση του το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε το μέγεθος του σεισμού σε 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) αναφέρθηκε και αυτό, σε σεισμό 5,3 βαθμών, ο οποίος ακολουθήθηκε από άλλον 5,1 βαθμών.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More