Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκκληση του κυβερνήτη του Νιου Χάμσαϊρ για περιορισμό χρήση επαναχρησιμοποιούμενων σακουλών

Έκκληση του κυβερνήτη του Νιου Χάμσαϊρ για περιορισμό χρήση επαναχρησιμοποιούμενων σακουλών, εξαιτίας της έξαρσης του κορονοϊού

Έκκληση απηύθυνε ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ στις ΗΠΑ, προς τους καταναλωτές της πολιτείας του, να μην χρησιμοποιούν στα ψώνια τους επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες, καθώς εγείρονται ανησυχίες  για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Μεσώ tweet του, ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ, Κρίστοφερ Σουνούνου, προέτρεψε το Σάββατο τους καταναλωτές της πολιτείας να μην χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες για τα ψώνια, αναφέροντας την πρόθεση του να δώσει εντολή στα καταστήματα να χρησιμοποιούν μόνο νέες πλαστικές και χάρτινες σακούλες σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι ανησυχίες εγείρονται μεταξύ των εργαζομένων σουπερμάρκετ, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με γεμάτα κόσμο, καταστήματα και αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό ο οποίος παραμένει ζωντανός και μολυσματικός για ώρες σε επιφάνειες.

Στο tweet του ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ ανέφερε:

«Με αναγνωρισμένη την μετάδοση στην κοινότητα (του κορονοϊού), είναι σημαντικό οι αγοραστές να αφήνουν τις επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες τους στο σπίτι, δεδομένου του δυνητικού κινδύνου για τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ, τους καταστηματάρχες και τους πελάτες».

«Θα εκδώσω ένα διάταγμα με τη μορφή κατ’ επείγοντος που θα δίνει εντολή σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και τα καταστήματα λιανικής πώλησης στην πολιτεία να χρησιμοποιούν προσωρινά μόνο καινούργιες χάρτινες ή πλαστικές σακούλες που θα δίνονται από τα καταστήματα το συντομότερο δυνατόν»

Μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό New England Journal of Medicine (NEJM), αναφέρει σαν γεγονός την επιβίωση του κορονοϊού εκτός ανθρώπινου σώματος, για πολλές ώρες, επί διαφόρων επιφανειών, ακόμη και στον αέρα.

Σαν αρχή, ο κυβερνήτης της πολιτείας έχει ήδη απαγορεύσει συναθροίσεις μεγάλου αριθμού ατόμων, έχει θέσει περιορισμούς σε εστιατόρια και μπαρ, ενώ ζήτησε την μετάβαση στην τηλε-εκπαίδευση από όλα τα δημόσια σχολεία, σε ένα Νιου Χάμσαϊρ με 55 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού έως το Σάββατο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More