Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε 900 εκατομμύρια άτομα υπολογίζεται ο πληθυσμός σε καραντίνα

Υπολογισμοί του Γαλλικού πρακτορείου ανάγουν στους 900 εκατομμύρια τους ανθρώπους σε καραντίνα παγκοσμίως

Με το Γαλλικό πρακτορείο, να ανακοινώνει έναν πρωτοφανή αριθμό, υπολογίζεται, ότι από την Ρώμη ως τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, 900 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται κλεισμένοι εντός των οικιών τους, σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, απόρροια του κορονοϊού.

Χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, περιορίζουν υποχρεωτικά τους κατοίκους τους, με τον πληθυσμό που υπόκειται σε αναγκαστικό περιορισμό να ανέρχεται σε, περίπου 600 εκατομμύρια. Οι υπόλοιποι υπόκεινται σε περιορισμούς κυκλοφορίας, χωρίς όμως οι περιορισμοί να έχουν χαρακτήρα αναγκαστικό που τους περιορίζει εντός οικίας.

Το συνολικό ποσοστό του πληθυσμού που έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, στις ΗΠΑ, υπολογίζεται σε 30%, ιδίως σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο.

Στη Λατινική Αμερική, η Κολομβία αναμένεται να εφαρμόσει υποχρεωτικό περιορισμό από το βράδυ της Τρίτης, ενώ στη Βολιβία, όπου αναβλήθηκαν οι προεδρικές εκλογές, η κυβέρνηση έχει επιβάλει καραντίνα στην χώρα από την Κυριακή. Στη Βραζιλία, η πολιτεία του Σάο Πάολο αναμένεται να τεθεί σε καραντίνα για δεκαπέντε ημέρες από την Τρίτη.

Στην Αφρική, ο περιορισμός θα εφαρμοστεί σε όλο την Τυνησία, από σήμερα Κυριακή, το ίδιο και στη Ρουάντα, με το επίκεντρο της πανδημίας να θεωρείται η Ευρώπη.

Με πάνω από 13.000 θανάτους και πάνω από 291.420 κρούσματα σε 165 χώρες και περιοχές, η Ιταλία ως τώρα μετρά 4.825 θανάτους σε 53.578 επιβεβαιωμένα κρούσματα. ενώ η Κίνα 3.261 θανάτους σε 81.008 κρούσματα. Την μακάβρια αυτή λίστα συνεχίζει το Ιράν με 1.556 νεκρούς σε 20.610 κρούσματα, έπειτα η Ισπανία με 1.326 θανάτους  σε 24.926 κρούσματα, η Γαλλία με 562 θανάτους σε 14.459 κρούσματα και οι ΗΠΑ με 278 νεκρούς σε 22.177 κρούσματα.

Σε μια προσπάθεια ανάσχεσης του ιού, η Ιταλία διέκοψε όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας ενώ αυστηροποίησε τους κανόνες περιορισμού με το κλείσιμο όλων των χώρων πρασίνου.  Στη Γαλλία τέθηκαν πρόσθετοι περιορισμοί μετακίνησης και απαγόρευση κυκλοφορίας σε αρκετές πόλεις του νότου. Η Ελβετία απαγόρευσε τις συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων, ενώ η Γεωργία και το Κιργιστάν κήρυξαν χθες κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας επέβαλαν στον πληθυσμό τους η Αϊτή, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Μπουρκίνα Φάσο.

Η έξαρση του κορονοϊού, επηρεάζει και τα τουριστικά θέρετρα, με την Κούβα να κλείνει τα σύνορα της σε μη μόνιμους κατοίκους, αναγκάζοντας τους τουρίστες της να την εγκαταλείψουν. Την ίδια απόφαση έλαβαν και η Ακτή Ελεφαντοστού και η Μπουρκίνα Φάσο, όπως η Ρουάντα. Η Βραζιλία αναμένεται να κλείσει από τη Δευτέρα τα σύνορά της σε υπηκόους από την Ευρώπη, την Αυστραλία και πολλές ασιατικές χώρες. Το Πακιστάν διέκοψε όλες τις διεθνείς πτήσεις ενώ η Ρουμανία απαγόρευσε την είσοδο αλλοδαπών πολλών εθνικοτήτων στην επικράτειά της.

Παράλληλα, πληθαίνουν οι χώρες οι οποίες απαιτούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου στο Τόκιο. Μετά τις ομοσπονδίες κολυμβήσεων των ΗΠΑ και Γαλλίας και την Νορβηγική Ολυμπιακή Επιτροπή, πλέον οι αθλητικές ομοσπονδίες των ΗΠΑ της Ισπανίας ζήτησαν και αυτές από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή την αναβολή των Αγώνων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει