Ενημέρωση με ένα κλικ

Παραίτηση υπουργών Υγείας και Εργασίας στον Ισημερινό ένεκα κορονοϊού

Την παραίτηση των υπουργών Υγείας και Εργασίας συνόδευσε η έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στον Ισημερίνο

Την παραίτηση τους υπέβαλαν οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας του Ισημερινού, λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση, της εκρηκτικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων στην χώρα σε άνω των 500.

Η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα, απαγορεύοντας την είσοδο ταξιδιωτών στη χώρα, επιβάλλοντας παράλληλα μια νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας μαζί με άλλα μέτρα περιορισμού μετακίνησης.

Χθες, σε συνέντευξη τύπου εξ αποστάσεως, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν 532 κρούσματα και επτά θανάτους, απόρροια του ιού. Την Τρίτη ο αντιπρόεδρος Ότο Σονενχόλζνερ είχε κάνει λόγο για δύο θανάτους και 111 κρούσματα, αριθμός διπλάσιος από την προηγούμενη μέρα.

Στις επόμενες ώρες μετά την ανακοίνωση του απολογισμού κρουσμάτων, αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την παραίτηση της υπουργού Υγείας Καταλίνα Αντραμούνο, χωρίς να εμμείνουν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Στη θέση της διορίστηκε ο γιατρός Χουάν Κάρλος Σεβάγιος, ο οποίος έχει εργαστεί σε αρκετά πανεπιστήμια. Σύμφωνα με προεδρική ανακοίνωση, παραιτήθηκε και ο υπουργός Εργασίας.

Η Αντραμούνο είχε επισκεφθεί δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή, ,μετά τις καταγγελίες επαγγελματιών στους τομείς υγείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν έχουν επαρκή βοήθεια για να φροντίσουν ασθενείς που μολύνονται από τον ιό. Η ίδια διαβεβαίωσε το προσωπικό ότι θα τους χορηγηθούν επαρκείς ιατρικές προμήθειες και εξοπλισμοί.

Ο πρόεδρος της χώρας Λενίν Μορένο ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ πως η κυβέρνηση αναμένεται να προσφέρει οικονομική βοήθεια στους πλέον ευάλωτους πολίτες της χώρας, δίνοντας απευθείας το ποσό των 60 δολαρίων για δύο μήνες στις οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 400 δολαρίων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει