Ενημέρωση με ένα κλικ

Σε καραντίνα δύο κρουαζιερόπλοια στην Χιλή

Σε καραντίνα δύο κρουαζιερόπλοια στην Χιλή

Σε καραντίνα θέτει η Χιλή δύο κρουαζιερόπλοια με περίπου 1.300 επιβαίνοντες, στην περιοχή της Παταγονίας, καθώς Βρετανός ο οποίος αποβιβάστηκε από το ένα κρουαζιερόπλοιο, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ στο δεύτερο υπάρχουν ύποπτα κρούσματα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας της χώρας Χάιμε Μάνιαλιτς.

Ο 85χρονος Βρετανός εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας μετά την αποβίβασή του από το πλοίο Silver Explorer, το οποίο τελεί πλέον σε καραντίνα στα ανοικτά του λιμανιού της πόλης Κάστρο, με τον ασθενή να έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο της πόλης Κοϊαίκε, οπού νοσηλεύεται «σε καλή κατάσταση», συμπλήρωσε ο Μάνιαλιτς.

Το Silver Explorer, την δεδομένη στιγμή απαρτίζει πλήρωμα 120 μελών καθώς και 111 επιβάτες, σύμφωνα με τις αρχές της Χιλής.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο, το Azamara, απαρτίζει πλήρωμα 389 μελών καθώς και 665 επιβάτες. Το Azamara τέθηκε σε καραντίνα κοντά στο λιμάνι του Τσακαμπούμπο, μετά την είσοδο του στα χωρικά ύδατα της Χιλής στο πλαίσιο κρουαζιέρας από το Μπουένος Άιρες στο Καγιάο του Περού.

Στο πλοίο επιβλήθηκε, απαγόρευση αποβίβασης επιβατών εξαιτίας ύποπτων κρουσμάτων, ανέφερε ο Μάνιαλιτς, τονίζοντας πως «η κατάσταση» ως προς την προσπάθεια «ελέγχου της επιδημίας» γίνεται πλέον «πολύ πιο λεπτή».

Και τα 2 πλοία εντάσσονται στον στόλο της εταιρίας αμερικανονορβηγικών συμφερόντων Royal Caribbean Cruises.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει