Ενημέρωση με ένα κλικ

Δραστικά μέτρα για την ανάσχεση του κορωνοϊού

Δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

Σε δημοσίευση της νέας πράξης νομοθετικού περιεχομένου, όσον αφορά την ανάσχεση του κορωνοϊού, προχώρησαν οι αρχές μέσω της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Στις 12 σελίδες της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περιλαμβάνονται:

Η αναστολή για ένα μήνα των όσων ισχύουν για την τροφοδοσία σούπερ μάρκετ και λαϊκών αγορών.

Η ανακοίνωση των αποθεμάτων για χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια από τις σχετικές επιχειρήσεις.

Η επίταξη με αποζημίωση μέχρι για έξι μήνες κινητών, αναλώσιμων και μη, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και εμπίπτουν στην έννοια του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας και των φαρμάκων.

Πρόστιμο 5.000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που θα παραβιάσουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για τις επιχειρήσεις

Η δυνατότητα έκτακτων προμηθείων για ανταλλακτικά σε ασθενοφόρα
προσλήψεις για ένα έτος σε πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία

Η κατά παρέκκλιση λειτουργία την Κυριακή για διάστημα έως και έξι μήνες των επιχειρήσεων που έχουν ως αντικείμενο την παραγωγή, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού προς καταστήματα/επιχειρήσεις πώλησης σχετικών ειδών

Η Πράξη νομοθετικού Περιεχομένου απελευθερώνει το όριο για την χορήγηση υπερωριών ενώ θεσπίζει τον μηχανισμό καταβολής αποζημίωσης στους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά λόγω του υποχρεωτικού κλεισίματος των επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα με ανάρτηση του στο Facebook, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχόϊδης, εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση για τους παραβάτες, ενώ και η κατάσταση στα σουπερμάρκετ αλλάζει μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει