Ενημέρωση με ένα κλικ

Συναγερμός στην Ιταλία: Πέμπτος νεκρός από τον κοροναϊό

Πάνω από 200 κρούσματα

Στους πέντε ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός της Rai.

Πρόκειται για έναν άνδρα 84 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν για κάποια άλλη ασθένεια όταν μολύνθηκε από τον κοροναϊό, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τρεις άλλοι άνθρωποι που πέθαναν εξαιτίας του ιού ήταν επίσης ηλικιωμένοι και τουλάχιστον δύο από αυτούς έπασχαν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα κρούσματα στη χώρα φτάνουν τα 200, γεγονός που κατατάσσει την Ιταλία στις χώρες με τα περισσότερα.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας 

Οι Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Όπως αποφάσισε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα.

Πρωτοφανή μέτρα εφαρμόζει ήδη η Ιταλία στην προσπάθεια να καταπολεμήσει την έξαρση του κορονοϊού, κατεβάζοντας ακόμα και στρατό στις πόλεις για να εφαρμόσουν τα έκτακτα μέτρα!

Όπως αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας «Αnsa» στις περιοχές που έχει καταγραφεί η ύπαρξη ασθενών που νοσούν από τον κορονοϊό, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος όλων των πολιτών!

Σύμφωνα, με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξετάζεται και η προσωρινή διακοπή λειτουργίας των μουσείων του Βατικανού, από τα μεγαλύτερα μουσειακά συγκροτήματα στην Ευρώπη.

Πρώτα κρούσματα σε Αφγανιστάν, Μπαχρέιν και Κουβέιτ 

Παράλληλα, σήμερα Δευτέρα κατεγράφησαν και τα πρώτα κρούσματα σε τρεις ακόμη ασιατικές χώρες, το Αφγανιστάν, το Μπαχρέιν και το Κουβέιτ.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας του Αφγανιστάν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ ότι βρέθηκε θετικό στον ιό ένα από τα τρία ύποπτα κρούσματα, στη δυτική επαρχία Χεράτ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η επαρχία, η οποία συνορεύει με το Ιράν, όπου δεκάδες κρούσματα της νόσου έχουν καταγραφεί, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους ιό 12 άνθρωποι.

Στο Μπαχρέιν, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές στη Μανάμα, το πρώτο κρούσμα είναι υπήκοος της χώρας που επέστρεψε από το Ιράν.

Στο Κουβέιτ, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι τρεις άνθρωποι — ανάμεσά τους και ένας υπήκοος Σαουδικής Αραβίας — που επέστρεψαν στο μικρό κράτος από το Ιράν επιβεβαιώθηκε επίσης πως έχουν μολυνθεί από τον COVID-19.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει