Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοροναϊός: Η Νότια Κορέα αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας

Η Νότια Κορέα είναι η σημαντικότερη εστία της επιδημίας του νέου κοροναϊού εκτός Κίνας, με τις αρχές να ανακοινώνουν σήμερα 161 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 763, εκ των οποίων θανατηφόρα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα ξεπερνά πλέον αυτόν στο κρουαζιερόπλοιο Princess Diamond, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία.

Η Νότια Κορέα κατέγραψε ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με περισσότερα από 700 νέα μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που μολύνθηκαν από τον covid-19 έχουν σχέση με την «Εκκλησία Σιντσεόνζι του Ιησού» στην πόλη Ντεγκού.

Σήμερα τα 129 από τα 161 νέα κρούσματα αφορούν ανθρώπους από την αίρεση αυτή, επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Το Κέντρο πρόσθεσε ότι δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την επιδημία σε επτά.

Τα δύο νέα θύματα σχετίζονταν με το νοσοκομείο Τσεονγκντό, το οποίο έχει τεθεί σε καραντίνα και βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από την Ντεγκού, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη εστία μόλυνσης στη Νότια Κορέα.

Χθες Κυριακή ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν αύξησε το επίπεδο συναγερμού στη χώρα εξαιτίας του ιού στο ύψιστο. Εξάλλου η κυβέρνηση παρέτεινε για μία εβδομάδα το κλείσιμο των σχολείων και σκοπεύει να ενισχύσει την παρακολούθηση των ατόμων που φτάνουν στη χώρα από την Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει