Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός-Σκηνές Αποκάλυψης: Σε κόκκινο συναγερμό η Ιταλία!

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία εξαπλώνεται ταχύτατα και έχουν ξεπεράσει τους 130!

«Κατεβάζει ρολά» η βόρεια Ιταλία, εφαρμόζοντας αυστηρές ποινικές κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν την κατάσταση κόκκινου συναγερμού που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Πρωτοφανή μέτρα εφαρμόζει ήδη η Ιταλία στην προσπάθεια να καταπολεμήσει την έξαρση του κορονοϊού, κατεβάζοντας ακόμα και στρατό στις πόλεις για να εφαρμόσουν τα έκτακτα μέτρα!

Όπως αναφέρει το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας «Αnsa» στις περιοχές που έχει καταγραφεί η ύπαρξη ασθενών που νοσούν από τον κορονοϊό, απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος όλων των πολιτών!

Την απαγόρευση επιβλέπει η αστυνομία και αναμένεται εντός της μέρας να δοθεί εντολή να κατέβει στους δρόμους ακόμα και ο στρατός!

Όπως διαβάζουμε στο «Αnsa» έχουν ήδη απαγορευτεί:

  • Αναβάλλονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας!
  • οι σχολικές εκδρομές, τόσο στο εσωτερικό της γείτονος χώρας όσο και στο εξωτερικό
  • έχουν ανασταλεί όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις σε Λομβαρδία και Βένετο
  • στις συγκεκριμένες επαρχίες απαγορεύτηκαν όλοι οι προγραμματισμένοι ποδοσφαιρικοί αγώνες σε όλες τις κατηγορίες
  • επιβλήθηκε καραντίνα «με ενεργή επίβλεψη» σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που έχει επιβεβαιωθεί ότι νοσούν από τον κορονοϊό
  • έκλεισαν όλα τα σχολεία, τα καταστήματα και τα μουσεία
  • έχουν ανασταλεί οι εργασίες τόσο σε δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο οι βασικές υπηρεσίες
  • περιορίζεται αυστηρά η μετακίνηση αγαθών και ανθρώπων!

Το έκτακτο Υπουργικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα, αποφάσισε την έγκριση διατάγματος με εξαιρετικά σκληρά μέτρα, για την εξάλειψη της εξάπλωσης του κορονοϊού, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων στην Λομβαρδία και το Βένετο και την πρώτη περίπτωση που καταγράφηκε στο Πιεμόντε.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εξαπλώνεται ταχύτατα και έχουν ξεπεράσει τους 133 και οι νεκροί τους 3!

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, δήλωσε πως: «Έχουμε εγκρίνει διάταγμα για την προστασία της υγείας των πολιτών της χώρας, που είναι αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο και κατατάσσεται πρώτη στην ιεραρχία των συνταγματικών αξιών».

Ο Κόντε επανέλαβε αρκετές φορές ότι οι Ιταλοί «πρέπει να εμπιστεύονται» τους πολιτικούς και τα επιστημονικό επιτελείο στη χώρα, που κάνουν ό, τι είναι δυνατόν.

Έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο
Στις πόλεις αναγράφεται η έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους!

Τα μέτρα όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός αφορούν σήμερα δέκα δήμους της περιοχής Λόντι, όπου ζουν πάνω από 50 χιλιάδες άνθρωποι και η περιοχή Βο Εουγκάνεο στην επαρχία της Πάντοβα.

Πρόκειται για κόκκινες ζώνες στις οποίες απαγορεύεται κάθε είσοδος ή έξοδος και όχι μόνο αυτό: εντός των περιοχών που επιβάλλεται η απαγόρευση θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το «μέτρο απομόνωσης με ενεργή παρακολούθηση».

Πώς θα επιβάλλεται η απαγόρευση

Το διάταγμα προβλέπει ότι η αστυνομία θα εγγυηθεί «την εκτέλεση των μέτρων» και, αν χρειαστεί, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί η χρήση του στρατού αναφέρει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας.

«Η μη τήρηση των μέτρων περιορισμού θα τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 650 του ποινικού κώδικα», το οποίο προβλέπει πρόστιμο και φυλάκιση μέχρι 3 μήνες.

Πρόκειται για αυστηρότατα μέτρα, επομένως, τα οποία μπορούν να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές εάν είναι απαραίτητο.

«Πρέπει επίσης να είμαστε ευέλικτοι επειδή τα μέτρα που λαμβάνονται σήμερα δεν είναι σίγουρο πως θα είναι αποτελεσματικά και αύριο», παραδέχτηκε ο Κόντε.

Θα υπάρξει, ωστόσο, η αναστολή του Σένγκεν, όπως ζήτησε ο Ματέο Σαλβίνι ενημέρωσε η ιταλική κυβέρνηση.

«Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να δείξουμε την αμεσότητα του κράτους και την αναλογικότητα.»

Δείτε το βίντεο του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε:

Μετάφραση από τα Ιταλικά: Άρθρο.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει