Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυβερνητική κρίση στην Βρετανία: Παραιτήσεις και σαρωτικός ανασχηματισμός

Απόλυτο χάος στην Βρετανία

Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον κλυδωνίζεται μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές, καθώς στην Βρετανία επικρατεί το απόλυτο χάος.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μαζικό ανασχηματισμό αλλά αυτό που δεν περίμενε ήταν ότι στο γραφείο του θα έφτανε η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, Σατζίντ Τζάβιντ ο οποίος ήταν να παραμείνει στην θέση του!

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Σατζίντ Τζάβιντ, παραιτήθηκε γιατί όπως είπε πηγή από το περιβάλλον του, κανένας υπουργός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα αποδεχόταν τους όρους που του τέθηκαν.

Οι όροι ήταν να αποπεμφθούν όλοι οι ειδικοί σύμβουλοί του και να αντικατασταθούν με ειδικούς συμβούλους της Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα.

Τζάβιντ

Σύμφωνα με το Sky News, ο Μπόρις Τζόνσον θα διορίσει τον Ρίσι Σουνάκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Συνολικά ο Μπόρις Τζόνσον απομάκρυνε τέσσερα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου. Πρόκειται για τον υπουργό αρμόδιο για τα θέματα της Βόρειας Ιρλανδίας Τζούλιαν Σμιθ, την υπουργό Στέγασης Έσθερ Μακβέι, την υπουργό Επιχειρηματικότητας ‘Αντρεα Λίντσομ και την υπουργό Περιβάλλοντος Τερέζα Βίλιερς.

Σε μήνυμά του στο twitter ο Τζούλιαν Σμιθ έγραψε μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσής του: «Ήταν μεγάλο προνόμιο να υπηρετήσω τους πολίτες της Βόρειας Ιρλανδίας. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Μπόρις Τζόνσον για την ευκαιρία που μου έδωσε να υπηρετήσω αυτό το εκπληκτικό τμήμα της χώρας».

Η υπουργός Στέγασης Έσθερ Μακβέι, η οποία είχε υπηρετήσει προηγουμένως και επικεφαλής του υπουργείου Εργασίας, εξέφρασε σε μήνυμά της τη λύπη της για την αποχώρησή της και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον διάδοχό της.

«Είμαι ευγνώμων στον πρωθυπουργό που μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω στην κυβέρνησή του και θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξή μου από τα πίσω έδρανα. Ήταν προνόμιο να υπηρετώ την κυβέρνηση τα τελευταία έξι χρόνια» έγραψε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει