Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπιγκ Μπεν: Μεγαλύτερες οι ζημιές των ναζιστικών βομβαρδισμών

Ο Πύργος του Ρολογιού εκπέμπει σήμα κινδύνου

Το Μπιγκ Μπεν είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα του Λονδίνου, που στέκει εδώ και αιώνες μπροστά από το βρετανικό κοινοβούλιο, ο Πύργος του Ρολογιού, όμως, εκπέμπει σήμα κινδύνου!

Αυτό, γιατί η ζημιά που έχει υποστεί το Μπιγκ Μπεν έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε σχέση με αυτό που θεωρούνταν αρχικά.

Μοιραία, όπως ανακοίνωσαν ειδικοί το κόστος για την αποκατάστασή του αυξήθηκε κατά σχεδόν 23 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ηλικίας 177 ετών πύργος είναι περιστοιχισμένος από σκαλωσιές την τελευταία τριετία καθώς πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης και αποκατάστασης στο διάσημο ρολόι του που ζυγίζει 12 τόνους.

Το γεγονός ότι οι εργάτες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον ύψους 96 μέτρων πύργο τους επέτρεψε να διαπιστώσουν και άλλα προβλήματα πάνω του, όπως η καταστροφή που του έχει προκαλέσει η μόλυνση και ο αμίαντος.

Η Βουλή των Κοινοτήτων και οι Επιτροπές της Βουλής των Λόρδων ανακοίνωσαν ότι ενημερώθηκαν πως για την αποκατάσταση του Μπιγκ Μπεν στην μορφή που είχε παλαιότερα ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αυξηθεί από τα 72,6 εκατομμύρια ευρώ στα σχεδόν 95 εκατομμύρια.

Ο Ίαν Έιλις, ο γενικός διευθυντής της Βουλής των Κοινοτήτων, δήλωσε ότι το έργο της αποκατάστασης του Μπιγκ Μπεν υπήρξε πιο πολύπλοκο από το αναμενόμενο.

«Η κατανόηση της πλήρους έκτασης της ζημιάς στον πύργο δεν ήταν εφικτή μέχρι που τοποθετήθηκαν οι σκαλωσιές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα ήταν η καταστροφή που προκάλεσαν στο Μπιγκ Μπεν οι βομβαρδισμοί στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που αποκαλύφθηκε ότι ήταν μεγαλύτερη από ό,τι θεωρούνταν αρχικά

Παρότι ο Πύργος επέζησε των βομβαρδισμών, η οροφή του και η πλάκα του ρολογιού επλήγησαν από μια αεροπορική επιδρομή τον Μάιο του 1941, η οποία κατέστρεψε τον κεντρικό χώρο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει