Ενημέρωση με ένα κλικ

Αποπέμπεται η υπουργός για το «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας υπέβαλε πρόταση για αποπομπή της Μιζράχι

Έξαλλος είναι ο πρωθυπουργός Σπάσοφσκι στη Βόρεια Μακεδονία με τα τερτίπια της υπουργού Ρασέλα Μιζράχι, που επιμένει στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης στη Βόρεια Μακεδονία, Όλιβερ Σπάσοφσκι, υπέβαλε πρόταση στη Βουλή για αποπομπή της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι.

Αυτό έγινε μετά την επαναλαμβανόμενη ενέργεια της τελευταίας να επανατοποθετήσει στο υπουργείο της πινακίδα στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας («Δημοκρατία της Μακεδονίας»).

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας στη Βόρεια Μακεδονία. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι», ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «MIA» πηγές της κυβέρνησης.

H Μιζράχι, που προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει