Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιμένει στο «Δημοκρατία της Μακεδονίας» η Μιζράχι

Ξανά μπροστά στην πινακίδα που γράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Η Ρασέλα Μιζράχι, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, εμφανίστηκε και πάλι μπροστά από την «επίμαχη» πινακίδα που αναγράφει «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Η επανεμφάνιση της πινακίδας στην οποία αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας «Δημοκρατία της Μακεδονίας» έγινε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα για θέματα του υπουργείου της Μιζράχι.

H Μιζράχι, η οποία προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ερωτώμενη σχετικά, δήλωσε ότι… «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού στις αρχές Ιανουαρίου και πως δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Η Μιζράχι προέρχεται από το εθνικιστικό κόμμα VMRO, που ουδέποτε αναγνώρισε τη συμφωνία των Πρεσπών και κατά συνέπεια και το νέο όνομα της χώρας.

Σημειώνεται ότι η πινακίδα αυτή με το προηγούμενο όνομα της χώρας έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει