Ενημέρωση με ένα κλικ

Στην Κύπρο ιταλική φρεγάτα για στρατιωτική άσκηση

Στρατιωτική άσκηση με το κυπριακό Ναυτικό

Η φρεγάτα του ιταλικού Ναυτικού «Virginio Fasan», η οποία πραγματοποιεί επιχειρήσεις περιπολίας στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, και για διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της Ιταλίας, ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Λάρνακας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, η φρεγάτα πραγματοποίησε κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ναυτικό της Κύπρου.

Στην ανακοίνωση της Ιταλικής Πρεσβείας αναφέρεται πως η παρουσία της φρεγάτας «Virginio Fasan» στην Κύπρο αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων «ναυτικής διπλωματίας» που διεξάγει το ιταλικό Ναυτικό, στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του διαλόγου με τις χώρες της περιοχής, με τις οποίες η Ιταλία έχει σημαντικές πολιτικές, διπλωματικές, οικονομικές και πολιτιστικές σχέσεις.

Η επίσκεψη της φρεγάτας αυτής που πραγματοποιήθηκε από τις 8 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, είναι η τελευταία ιταλικού πλοίου στην Κύπρο, έπειτα από μια σειρά επισκέψεων ιταλικών πλοίων σε κυπριακά λιμάνια τους τελευταίους λίγους μήνες, προστίθεται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει