Ενημέρωση με ένα κλικ

Κόκκινα δάνεια: Επιστολή Βαρουφάκη σε πολιτικούς αρχηγούς

«Κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, έστειλε επιστολή για το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά και στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων την είχε ανακοινώσει ο κ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη Τύπου από τις 5 Φεβρουαρίου.

«Κάθε λύση οφείλει να ξεκινά από σωστή διάγνωση: Η μαζική πώληση των κόκκινων δανείων δεν επιτρέπει την οποιαδήποτε προστασία πρώτης κατοικίας ή μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αν συνεχιστούν οι πωλήσεις, θα ενταθεί απελπιστικά η κοινωνική και οικονομική κρίση (συμπεριλαμβανομένης και της απαξίωσης των τραπεζών)» ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση το ΜέΡΑ 25 που συνεχίζει:

«Συνεπώς, έχουμε υποχρέωση να βρούμε εναλλακτική, ορθολογική λύση που σταματά τις πωλήσεις, εξυγιαίνει τις τράπεζες και, παράλληλα, προστατεύει τους δανειολήπτες που έχουν πέσει θύματα της κρίσης».

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει στον δημόσιο διάλογο συγκεκριμένη πρόταση που, όπως τονίζει «κρίνουμε ότι, επιτυγχάνει τον τερματισμό των πωλήσεων/πλειστηριασμών και ταυτόχρονα εξυγιαίνει τις τράπεζες – με μοναδικούς ζημιωμένους τα ταμεία/funds».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει