Ενημέρωση με ένα κλικ

Κόμπι Μπράιαντ: Χωρίς ειδική άδεια το μοιραίο ελικόπτερο που έπεσε

Η εταιρεία τσάρτερ, στην οποία ανήκε το ελικόπτερο που συνετρίβη και παρέσυρε στον θάνατο τον Κόμπι Μπράϊαντ, την 13χρονη κόρη του Τζιάνα και ακόμη επτά άτομα, δεν διέθετε πιστοποίηση για να πετά σε συνθήκες, όπου απαιτείται από τους πιλότους η αποκλειστική χρήση πιλοτικών οργάνων.

Η «Island Express Helicopters», ιδιοκτήτρια του ελικοπτέρου «Sikorsky S-76B», είχε πιστοποίηση λειτουργίας μόνο σύμφωνα με τους κανόνες οπτικής πτήσης, κάτι που σημαίνει ότι οι πιλότοι πρέπει να είναι σε θέση να βλέπουν έξω από το αεροσκάφος στο φως της ημέρας, όπως δήλωσε ο Κουρτ Ντιτζ στους «New York Times».

Ωστόσο, όπως προέκυψε από την σχετική έκθεση, το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο για πτήση με όργανα.

«Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βρίσκεσαι στα σύννεφα, σε ένα σχέδιο πτήσης Ι.Ρ.R. Ή στην τύχη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντιτζ στην εφημερίδα, αναφερόμενος στους κανόνες πτήσης με όργανα.

Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, Άρα Ζομπαγιάν, είχε άδεια για πτήση με όργανα, αλλά εκτιμάται ότι διέθετε μικρή εμπειρία στο να κάνει κάτι τέτοιο, λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τους περιορισμούς λειτουργίας της εταιρείας, επεσήμανε ο Ντιτζ μιλώντας στο «Forbes».

Το δικινητήριο ελικόπτερο, προσέκρουσε σε μια πλαγιά στην περιοχή Καλαμπάσας στην Καλιφόρνια, μέσα σε σύννεφα και ομίχλη που περιορίζουν αισθητά την ορατότητα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν δώσει στον Ζομπαγιάν «ειδικούς κανόνες οπτικής πτήσης», έτσι ώστε να «πετά» υπό τον βέλτιστο καιρό γύρω από το αεροδρόμιο «Burbank».

Ο πιλότος είχε αναφέρει ότι η ορατότητα ήταν επαρκής για οπτική πτήση, ανέφεραν οι «Times», προσθέτοντας ότι ο καιρός φαίνεται να επιδεινώθηκε στην εξέλιξη της πτήσης.

Η διοίκηση της «Island Express Helicopters», ανακοίνωσε πως αναστέλλει όλες τις υπηρεσίες της.

«Το σοκ από το δυστύχημα επηρέασε όλο το προσωπικό και η διοίκηση αποφάσισε ότι η υπηρεσία θα ανασταλεί μέχρι να θεωρηθεί κατάλληλο για το προσωπικό και τους πελάτες», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει