Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλβανία: Έμπαιναν στην Ελλάδα με πλαστά τεστ Covid-19

Πλαστά πιστοποιητικά τεστ Covid19 αγόραζαν ορισμένοι αλβανοί προκειμένου να μπουν στη χώρα μας από τη συνοριακή διέλευση της Κρυσταλλοπηγής.

Συγκεκριμένα, την αποκάλυψη έκανε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αλβανίας Top Channel. Στην περιοχή της Κορυτσάς υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR, τα οποία χρησιμοποιούνται μαζί με τη φόρμα PFL, για την είσοδο στην Ελλάδα.

Η ελληνικές αρχές πληροφορήθηκαν την απάτη με τα πλαστά πιστοποιητικά για τον Covid 19 και αντέδρασαν άμεσα. Ειδικότερα, έκλεισαν απο σήμερα τη συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής. Έτσι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς, όπου υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης των τεστ. Επίσης, πέρα από αρνητικό τεστ αντισωμάτων 72 ωρών, θα πρέπει να υποβληθούν και σε rapid τεστ.

Πριν δύο ημέρες, δύο αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ και δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι τα είχαν πραγματοποιήσει σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά. Οι αρχές πλέον ερευνούν το ενδεχόμενο στην υπόθεση να εμπλέκονται και Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτό το συνοριακό σημείο.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών, οι επιτήδειοι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη γιατρών για την πραγματοποίηση των τεστ στη συνοριακή διέλευση, μετατρέποντας τα τελωνεία Καπεστίτσας σε κόκκινο σημείο για τη μετάδοση του κορωνοϊου στη βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ των Αλβανών τουλάχιστον 9000 πλατφόρμες έχουν αναγνωριστεί ως πλαστές. Ενώ. η βάση των πλαστογράφων που εδρεύει στην Κορυτσά έχει επωφεληθεί από μεγάλα χρηματικά ποσά από αυτήν τη δραστηριότητα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More