Ενημέρωση με ένα κλικ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: «Μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα»

Διευκρινήσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Σε διευκρινίσεις για τα 11 κρούσματα κορονοϊόυ τα οποία σημειώθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο προχώρησε το υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εντός της ανακοινώσεως αναφέρεται ότι τα 11 εκ των 21 νέων κρουσμάτων δεν αφορούν στο σύνολό τους τις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, έναν απόστρατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, δύο μέλη της οικογένειας του ενός, έναν επισκέπτη, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες και 3 νοσηλευόμενους στον ίδιο θάλαμο που δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας αναφέρει:

«Διευκρινίζεται σε ό,τι αφορά κρούσματα κορονοϊού “Covid-19” σε Υγειονομική Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι κατόπιν ελέγχου επιβεβαιώθηκε σήμερα, 6 Μαΐου 2020, κρούσμα σε ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε νοσηλευόμενο από τις 26 Απριλίου, απόστρατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας στο 401 ΓΣΝΑ.

Επιπλέον ιχνηλατήθηκαν ως θετικά κρούσματα δύο μέλη της οικογένειάς του, ένας επισκέπτης, τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες, καθώς και τρεις νοσηλευόμενοι στον ίδιο θάλαμο, οι οποίοι δεν είναι εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό αλλά δικαιούχοι νοσηλείας σε στρατιωτικό νοσοκομείο και μόνο.

Συνεπώς, όπως προκύπτει από τον έλεγχο στις αρμόδιες Υγειονομικές Υπηρεσίες, μόνο ένα εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβάνεται στα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ως εκ τούτου οι αναφορές περί «κρουσμάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις» δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει