Ενημέρωση με ένα κλικ

Άστατος καιρός την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες

Πρόβλεψη καιρού για την Πέμπτη 7/5

Άστατος αναμένεται ο καιρός την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα ενώ τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης ο καιρός αναμένεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις πρωινές ώρες. Τις υπόλοιπες ώρες, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα το απόγευμα κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ ενώ στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή του Ιονίου, της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου, ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, οι οποίες το απόγευμα θα περιοριστούν στη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους έντονες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι αναμένονται από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι στα 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Ανατολικής Πελοποννήσου ο καιρός αναμένεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Το μεσημέρι τα φαινόμενα στη Θεσσαλία θα σταματήσουν και σταδιακά θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, όπου ο καιρός θα βελτιωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι αναμένονται από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 και τοπικά στη Θεσσαλία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή των Κυκλάδων και της Κρήτης ο καιρός αναμένεται με νεφώσεις, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στις Κυκλάδες και από το απόγευμα στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στις Κυκλάδες, βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Στην Κρήτη, αρχικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα βαθμιαία στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθούν Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην περιοχή της Αττικής ο καιρός αναμένεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο καιρός αναμένεται με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει