Ενημέρωση με ένα κλικ

Κατάργηση 3.700 θέσεων εργασίας στην Uber

Κατάργηση 3.700 θέσεων εργασίας στην Uber

Την κατάργηση 3.700 θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υπηρεσιών οδηγών, Uber, με τις θέσεις αυτές να αφορούν κυρίως τις ομάδες των προσλήψεων και της πληροφόρησης των χρηστών λόγω του κορονοϊού.

Οι απολύσεις αυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 14% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων τους οποίους μέχρι το τέλος του έτους υπολόγιζε να έχει στο δυναμικό της η επιχείρηση. Το κόστος αυτής της επιχείρησης υπολογίζεται στα 20 εκατομμυρίων από την εταιρία.

Παράλληλα αποκαλύπτεται η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, Ντάρα Χοσροουσάχι, από τον βασικό του μισθό για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους, το οποίο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, έπειτα από συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο.

Τα αποτελέσματα τριμήνου της Uber αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο, με τον κύριο ανταγωνιστή της στις ΗΠΑ την Lyft, ν’ανακοινώνει επίσης μείωση κατά 17% στις θέσεις εργασίας των υπαλλήλων της.

«Οι σημερινές περικοπές, λίγο πριν από τα αυριανά αποτελέσματα, είναι μια επώυνη αλλά δυστυχώς αναγκαία απόφαση για την Dara & Co ενώπιον της άνευ προηγουμένου κατάστασης που δημιουργήθηκε από την Covid-19», υπογραμμίζει ο Νταν Άιβς της Wedbush Securities.

«Μετά τη σκοτεινή αυτή περίοδο, το επιχειρηματικό μοντέλο της Uber πιθανότατα θα είναι πολύ διαφορετικό για τα επόμενα χρόνια (τουλάχιστον) και η εταιρεία θα πρέπει να εξορθολογήσει τα έξοδά της και να μειώσει τη δραστηριότητά της, προκειμένου να εστιασθεί σε έναν στόχο κερδοφορίας», προσθέτει ο ίδιος ειδικός.

Οι μετοχές της Uber έπεσαν περίπου 4% στο Χρηματιστήριο της Ουόλ Στριτ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει