Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Μπαίνει πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών

Η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση του συνωστισμού

Πλαφόν στην αγορά αντισηπτικών στα σούπερ μάρκετ βάζει από την Πέμπτη η κυβέρνηση, μετά και τη λήψη μέτρων που παίρνει για την αντιμετώπιση του συνωστισμού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφτηκε το πρωί με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ένα σούπερ μάρκετ, καθώς από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή των έκτακτων μέτρων αποφυγής συνωστισμού λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Γεωργιάδης επιθεώρησε τον χώρο του σούπερ μάρκετ και φτάνοντας στα ράφια όπου βρίσκονται τα αντισηπτικά των οποίων η ζήτηση έχει εκτοξευτεί και διαβεβαίωσε ότι έως την Πέμπτη θα υπάρξει πλήρης ομαλότητα.

Μάλιστα, ανακοίνωσε πως από την Πέμπτη θα υπάρχουν ξανά στα ράφια των σούπερ μάρκετ αντισηπτικά για να προμηθευτούν οι πολίτες, ωστόσο τόνισε πως θα υπάρχει πλαφόν και κάθε πελάτης θα μπορεί να αγοράσει τρία μπουκάλια αντισηπτικού.

«Περίπου από την Πέμπτη περιμένουμε την νέα τροφοδοσία» είπε ο κ. Γεωργιάδης και επανέλαβε την ανάγκη να αποφεύγουμε τον συνωστισμό.

«Τρέχουμε για να παραχθούν νέες ποσότητες αντισηπτικών» τόνισε.

Ο διευθυντής του καταστήματος, έδειξε στον υπουργό την κάρτα με την οποία θα γίνεται η είσοδος στο κατάστημα.

Ο αριθμός των πελατών καθορίστηκε με βάση την διαίρεση των τετραγωνικών του καταστήματος με τον αριθμό δέκα.

Η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του.

Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει