Ενημέρωση με ένα κλικ

Μακρόν: Η Γαλλία θα ξεπεράσει την κρίση

«Η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η χώρα του θα ξεπεράσει την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα.

Επίσης διαβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε άλλη επιλογή από το να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα.

Υπερασπιζόμενος την απόφασή του να διεξαχθούν εχθές κανονικά οι τοπικές εκλογές, είπε πως «είμαι ο εγγυητής της υγείας των πολιτών μας και επίσης της δημοκρατικής ζωής της χώρας μας».

«Θα ξεπεράσουμε την κρίση επιδεικνύοντας υπευθυνότητα όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, αφού ψήφισε σε εκλογικό κέντρο της βόρειας Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το κλείσιμο καταστημάτων και εστιατορίων ήταν απαραίτητη, διότι πάρα πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν χαλαρότητα στην ανάγκη να αυτοπροστατευθούν από τον ιό.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρουνό Λεμέρ, διαβεβαίωσε ότι δεν καταγράφονται ελλείψεις στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ και προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν τα ψώνια τους, όπως έκαναν συνήθως.

«Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης και δεν θα υπάρξουν αρκεί όλοι να επιδείξουν υπευθυνότητα» σημείωσε ο Λεμέρ και πρόσθεσε: «Συνεχίστε τα ψώνια σας όπως πριν».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει