Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Πέθανε ο 66χρονος που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο Ρίο

Την τελευταία του πνοή άφησε ο 66χρονος ο οποίος αποτελούσε το 9ο επιβεβαιωμένο περιστατικό κορονοϊού στην Ελλάδα, στις 03.15 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο 66χρονος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών από τις 2 Μαρτίου, καθώς εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας όταν επέστρεψε από την εκδρομή.

Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 3:15.

Στο ίδιο νοσοκομείο, νοσηλεύεται με κορονοϊό και η σύζυγος του 66χρονου, ωστόσο με πιο ήπια συμπτώματα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15.»

Στα 99 έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

Δέκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν εχθές στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε  ο εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 99 στη χώρα μας, από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ένας 64χρονος στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 29 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Μυτιλήνη, 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει