Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Σε καραντίνα το πλοίο «Blue Star Mykonos» μετά από ύποπτο κρούσμα

Δεμένο στο λιμάνι της Λήμνου παραμένει από τις 2 τα ξημερώματα το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Μύκονος, μετά την αναφορά ότι μέλος του πληρώματος εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Το πλοίο αναχώρησε χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα – Λήμνος – Αγ. Ευστράτιος – Μυτιλήνη – Χίος – Βαθύ Σάμου – Καρλόβασι -Φούρνοι – ‘Αγ. Κήρυκος -Μύκονος – Σύρος – Πειραιάς.

Στις 21.35 ο καπετάνιος του πλοίου ζήτησε ασθενοφόρο για να παραλάβει μέλος του πληρώματος που εμφάνιζε πυρετό. Τελικά το πλοίο αναχώρησε στις 10:30, ενώ ο ασθενής ναυτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του δένοντας στη Λήμνο περίπου στις 2 τα ξημερώματα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποβίβασης και επιβίβασης επιβατών.

Ο καπετάνιος και ο νομίατρος της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ζήτησε -όταν το πλοίο φτάσει Λήμνο- να μην αποβιβαστεί και επιβιβαστεί κανείς, καθώς ο ναυτικός θεωρείται ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποβιβαστεί ήδη κάποιοι επιβάτες.

Στο πλοίο επιβαίνουν 378 επιβάτες και 77 άτομα πλήρωμα ενώ στις 08:00 αναμένεται να σταλεί δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενή με κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα αναμένονται το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα είπε στο OPEN η δημοσιογράφος του Limnos FM, Δέσποινα Βασιλειάδου, ο άνθρωπος που εξετάζεται για το αν είναι θετικός στον κορoνοϊό ή όχι έχει πυρετό, αλλά δεν έχει έρθει σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα ούτε και έχει ταξιδέψει πρόσφατα σε πληττόμενη χώρα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μαρινάκης τόνισε πως «το πλοίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, αλλά πρόσθεσε πως ο κόσμος αποβιβάστηκε κανονικά!». Πρόσθεσε δε πως «όλοι οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης για το αν το μέλος του πληρώματος είναι θετικό ή όχι στον κορονοϊό».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει