Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνεδριάζει η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες

Συνεδριάζει στις 12:30 στο Υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας για τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο κοροναϊό, από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας και επιστημονικό συνεργάτη του ΕΟΔΥ, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Νωρίτερα, τo Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε περιοχή της Βόρειας Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία.

Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Ελληνίδα, 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. “Αττικόν”.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Εντός της ημέρας θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό».

Στο μεταξύ, αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ (σ.σ. τον γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη, που είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα), σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει