Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα λόγω Ιταλίας στην Ελλάδα

Σε συναγερμό για τον κορονοϊό οι πύλες εισόδου από την Ιταλία

Η Ελλάδα παίρνει έκτακτα μέτρα στα λιμάνια τόσο της Πάτρας όσο και της Ηγουμενίτσας, όπου διεξάγονται εμπορικές συναλλαγές με τα λιμάνια της γειτονικής χώρας, μετά την κρίσιμη κατάσταση λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του νέου κορονοϊού, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ):

«Συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια».

Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ενημέρωσης επεκτείνονται και στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, «την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το “EU Healthy Gateways”, με τίτλο “Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)”».

Οι ελληνικές αρχές είναι θορυβημένες από την έξαρση των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη γειτονική μας Ιταλία, όπου έχουν ξεπεράσει ήδη τα 100 και βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) «για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς», όπως αναφέρεται.

Τονίζεται τέλος ότι «όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας – νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ – βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει