Ενημέρωση με ένα κλικ

Δολοφονία Τοπαλούδη: «Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια»

Λιμενικός μετέφερε στο δικαστήριο όσα ανατριχιαστικά του είπε ο κατηγορούμενος Ροδίτης

«Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει». Με τη φράση αυτή ο Ροδίτης κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη απάντησε στο ερώτημα γιατί έφτασαν στο έγκλημα όπως κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Μαλάμης.

Ο λιμενικός αφηγήθηκε στους δικαστές τι του εκμυστηρεύτηκε ο 21χρονος ενώ βρισκόταν στο κρατητήριο διαπιστώνοντας πως οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι για τη δολοφονία «έλεγαν την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή» ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

«Μου είπε ότι πήγαν και οι τρεις (σ.σ. οι δυο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του και ότι έκαναν μαζί της σεξ» κατέθεσε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως σύμφωνα με όσα του είπε ο κατηγορούμενος το σκηνικό άλλαξε όταν η Ελένη ανέφερε πως ο Ροδίτης ήταν καλύτερος από τον 20χρονο.

«Μου είπε ότι τότε ο αλλοδαπός της τράβηξε ένα κροσέ και εκείνη λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία και ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο  και την χτύπησε στο κεφάλι.» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Ο Ροδίτης ισχυρίστηκε ότι ο συγκατηγορούμενος του ανέφερε μετά το χτύπημα με το σίδερο «ότι έπρεπε να το τελειώσουν». «Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει» ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο λιμενικός απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων της υπεράσπισης είπε πως ο ένας κατηγορούμενος κρατούσε τα χέρια της κοπέλας και ο άλλος τη χτυπούσε με το σίδερο ενώ σημείωσε πως ο νεαρός Ροδίτης κατηγορούμενος όταν συνελήφθη ήταν επιθετικός

«Χτυπούσε τις πόρτες, μας έλεγε γ@@@@ και ότι αν δεν είχε χειροπέδες θα μας έδειχνε, κ.ά.» τόνισε ενώ αναφερόμενος στον δεύτερο κατηγορούμενο τον περιέγραψε ως ψυχρό και ήσυχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη ξεκίνησε με δίωρη καθυστέρηση καθώς δεν είχε ληφθεί μέριμνα ώστε  οι αστυνομικοί να έχουν ειδικούς ανιχνευτείς μετάλλων  με τους οποίους ελέγχονται όλοι οι παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα. Οι δικαστές έδειξαν την δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση ενώ η εισαγγελέας της έδρας δήλωσε πως θα αναζητηθούν ευθύνες.

H δίκη συνεχίζεται

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει