Ενημέρωση με ένα κλικ

Προσωπικός Γιατρός: Πάνω από 1 εκατ. ραντεβού – Ποια η διαδικασία

Περισσότερα από 1.000.000 ραντεβού σε προσωπικό γιατρό έχουν ανέβει στο σύστημα για τις επόμενες 4 εβδομάδες. Ενδεικτικά έχουν ανέβει για την τρέχουσα εβδομάδα 18-23 Οκτωβρίου, 308.000 ραντεβού, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Η διαδικασία κλεισίματος ραντεβού αφού ο πολίτης εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό, γίνεται με τους ακόλουθους τρόπους:

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p)
Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Προσωπικό Γιατρό σας ή με την Γραμματεία του
Μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα πενταψήφια 14900, 14884, 14784 (με χρέωση του πολίτη)
Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική διαδικασία κλεισίματος ραντεβού έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της πλατφόρμας των ραντεβού του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Ειδικότερα, για το κλείσιμο ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ο πολίτης μεταβαίνει στην ιστοσελίδα (https://ehealth.gov.gr/p-rv/p) και επιλέγει την επιλογή «Είσοδος με κωδικούς TaxisNet (‘Αυλη Συνταγογράφηση, Ηλεκτρονικά Ραντεβού)» – Με τον συγκεκριμένο τρόπο δεν απαιτείται πιστοποιημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου για την είσοδο στην υπηρεσία.

Εισέρχεται με τους κωδικούς TaxisNet
Εισάγει τον ΑΜΚΑ του
Επιβεβαιώνει τα στοιχεία του
Επιλέγει στο μενού που του εμφανίζεται στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες την επιλογή «Νέο Ραντεβού με τον Προσωπικό μου Ιατρό»
Στην συνέχεια ο πολίτης βλέπει τις διαθέσιμες ώρες για ραντεβού με βάση το πρόγραμμα του Προσωπικού Γιατρού του και επιλέγει τη μέρα και ώρα που επιθυμεί. Τέλος, διαλέγει την συγκεκριμένη ώρα που επιθυμεί να κλείσει το ραντεβού του και το δεσμεύει.

Υπενθυμίζεται ότι η χρονική διάρκεια των ραντεβού είναι προγραμματισμένη στα 15 λεπτά. Εάν ο πολίτης προγραμματίσει για πρώτη φορά το ραντεβού του στον Προσωπικό Γιατρό του, η χρονική διάρκεια του ραντεβού του θα είναι 30 λεπτά έτσι ώστε να συμπληρωθεί ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ).

Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ραντεβού που μπορεί να προγραμματίσει ένας πολίτης στον Προσωπικό του Γιατρό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει