Ενημέρωση με ένα κλικ

Δημοσκόπηση Alco: Στις 11 μονάδες η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα

Σημαντική ενίσχυση στην αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνει το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, η διαφορά του πρωθυπουργού στον δείκτη αξιοπιστίας ανέρχεται πλέον στις 11 μονάδες (από 9 που ήταν στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου) καθώς το 31% των πολιτών δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει αύξηση της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί προβάδισμα 8,3 μονάδων σύμφωνα με την Alco.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια αλλά και στα ελληνοτουρκικά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικά στα εθνικά θέματα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση της Alco η μάχη των κομμάτων στην πορεία προς τις εκλογές του 2023 θα δοθεί στο κέντρο καθώς το 23% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δηλώνει ότι προέρχεται από το κέντρο, το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κετροαριστερά.

Αναλυτικά το β΄ μέρος της δημοσκόπησης της Alco

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει