Ενημέρωση με ένα κλικ

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: 200.00 νέα voucher σε δικαιούχους

Οι 200.000 νέοι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» θα λάβουν sms για να ειδοποιηθούν πως μπορούν και εκείνοι να κάνουν χρήση του προγράμματος.

Οι εν λόγω δικαιούχοι ανήκουν στους επιλαχόντες του προγράμματος και θα έχουν τη δυνατότητα αγοράς έως τρείς νέες ηλεκτρικές συσκευές με έκπτωση, οφείλουν να αποσύρουν τις παλιές τους συσκευές της ίδιας κατηγορίας.

Τα κοινωνικά κριτήρια, με ειδική μέριμνα για τα ευάλωτα νοικοκυριά, τις οικογένειες με μέλος με αναπηρία και τις πολύτεκνες οικογένειες χρησιμοποιήθηκαν για τη σειρά κατάταξης των αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση του προγράμματος καλύπτει από 30% έως 50% την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με καινούριες, ενώ ο σκοπός του προγράμματος είναι να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 40%, ενώ το εκπτωτικό κουπόνι θα ισχύει για 3 μήνες από την παραλαβή της ειδοποίησης.

Η τελευταία ημερομηνία εξαργύρωσης των κουπονιών για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή» μεταφέρθηκε από τις 16 Σεπτεμβρίου στην 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι καθυστερήσεις στην αποστολή των μηνυμάτων με τον κωδικό, που είναι απαραίτητος για την ολοκλήρωση της αγοράς, αλλά και η μεγάλη ζήτηση που προκάλεσε επιπλέον φόρτο εργασίας φαίνεται πως είναι οι λόγοι που παρατάθηκε η χρήση των κουπονιών από το πρόγραμμα.

Ποιες συσκευές ανακυκλώνονται
Ακόμα, για να λάβουν οι δικαιούχοι τα κουπόνια για την αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών, οφείλουν να αποσύρουν τις παλαιές της ίδιας κατηγορίας. Πιο συγκεκριμένα, τα κουπόνια δίνονται για τις ακόλουθες συσκευές:

κλιματιστικό
ψυγείo
καταψύκτης
Σημειώνεται πως οι ηλεκτρικές συσκευές που δίνονται για απόσυρση, θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, κάτι για το οποίο θα πραγματοποιηθεί έλεγχος, ενώ πρέπει να είναι τοποθετημένες στο σπίτι του κάθε δικαιούχου του προγράμματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει