Ενημέρωση με ένα κλικ

Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων και σε προβληματικές εταιρείες ζητά η Αθήνα

Αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για χορήγηση κρατικών ενισχύσεων και σε προβληματικές εταιρείες, εκτός των ΔΕΚΟ, έχει υποβάλλει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την Καθημερινή.

Η Ε.Ε έχει χαλαρώσει τους όρους παροχής κρατικών ενισχύσεων λόγω της πανδημίας, αλλά εξαίρεσε όσες αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα πριν από την κρίση του κορωνοιού. Κάποιες χώρες ζήτησαν να περιληφθούν και οι προβληματικές επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους.Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να περιληφθούν επιχειρήσεις με προσωπικό έως 250 άτομα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πλαίσιο αναδιάρθρωσης προβληματικών επιχειρήσεων κατά τα πρότυπα της Αυστρίας μέσω τραπεζικού δανεισμού.

Επιπλέον ανακοίνωσε την επέκταση της περιόδου κάλυψης των τόκων υφιστάμενων ενήμερων επιχειρηματικών δανείων και των αλληλόχρεων λογαριασμών των πληττόμενων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων για επιπλέον δύο μήνες.

Πηγή: Έντυπη Καθημερινή

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More