Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκτακτες ρυθμίσεις για φόρους και εισφορές αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα

Σχέδιο – ανάσα για τις οφειλές στο Δημόσιο που δημιούργησε ο κορονοιός αλλά και για τις φορολογικές υποχρεώσεις που θα προστεθούν στην πλάτη των πολιτών από το δεύτερο εξάμηνο του έτους ανακοινώνει πιθανότατα και σήμερα η κυβέρνηση.

Το σχέδιο προβλέπει εξόφληση των φετινών φόρων σε πολλές μηνιαίες δόσεις και συγκεκριμένα του φόρου εισοδήματος σε 8 (αντί των τριών διμηνιαίων που είναι σήμερα ) και του ΕΝΦΙΑ σε 6 (αντί των 5 μηνιαίων).

12 ή 24 δόσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανέφερε πως η κυβέρνηση θα ρυθμίσει σε 12 ή 24 δόσεις τις φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν τώρα ανασταλεί, ενώ θα εξεταστεί το επιτόκιο που θα επιβληθεί για τις οφειλές που θα ρυθμιστούν σε δόσεις ώστε οι φορολογούμενοι να μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε βάθος χρόνου.

Ένα από τα σενάρια που έχει βρεθεί στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την καταβολή των φόρων που δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους σε 12 ή 24 μηνιαίες με πολύ χαμηλό επιτόκιο, πολύ κάτω από το επιτόκιο 4,5% που προβλέπει η πάγια ρύθμιση για την εξόφληση των οφειλών σε έως 12 μηνιαίες δόσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει