Ενημέρωση με ένα κλικ

Γεωργιάδης: Έτοιμοι να παράσχουμε την απαραίτητη ρευστότητα

«Θα φτιάξουμε ένα ισχυρό οικονομικό πλέγμα για να αντιμετωπιστεί η κρίση»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στην έκτακτη εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων για τον κορονοϊό, που λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρθηκε στα πλαίσια αυτής της νέας φάσης που θα κρατήσει για μακρά χρονική περίοδο και στις κινήσεις του υπουργείου Εργασίας αναφορικά με την αύξηση της παραγωγής μασκών και ειδών υγιεινής.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί πως, «στο τέλος Απριλίου έως αρχές Μαΐου θα είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε την απαραίτητη ρευστότητα και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για «νέο κύκλο παροχών στην επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο για τις μικρές επιχειρήσεις όσο και για τις υπόλοιπες».

«Με όλα αυτά τα εργαλεία, την παροχή ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τις μεγάλες, θα φτιάξουμε ένα ισχυρό οικονομικό πλέγμα για να αντιμετωπιστεί η κρίση» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το πρώτο εργαλείο αφορά σε δάνεια για επιχειρήσεις μέσω της ΕΤΕπ, με τον ίδιο να προσθέτει πως έχουν κατατεθεί πάνω από 8.000 αιτήσεις που αφορούν 1,2 δισ. ευρώ, προς παροχή ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, στόχος είναι έως τα μέσα Μαΐου να υπάρχει παροχή κεφαλαίου κινήσεων – εγγυοδοτικό σε κάθε επιχείρηση (με ορισμένα κριτήρια) με προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα, στην πλατφόρμα για επιδότηση των επιχειρηματικών δανείων έχουν εγκριθεί πάνω από 5.000 αιτήσεις

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε και την έναρξη δύο νέων κύκλων στον αναπτυξιακό νόμο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει