Ενημέρωση με ένα κλικ

Προστασία πρώτης κατοικίας: Tην Πέμπτη ανακοινώνονται οι λύσεις στη Βουλή

Οι τηλεδιασκέψεις με την Τρόικα συνεχίζονται καθημερινά. Η πολιτική απόφαση για ολιγόμηνη παράταση του υφιστάμενου καθεστώτος είναι ειλημμένη, παρά την σφοδρή και κάθετη αντίδραση των «θεσμών» και ιδιαίτερα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Καταβάλλεται ωστόσο προσπάθεια για μια συμβιβαστική λύση προσαρμοσμένη στις ειδικές κοινωνικές συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία σε συνδυασμό με τη διατήρηση της «κουλτούρας πληρωμών».

Τις οριστικές ανακοινώσεις θα κάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στην Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη 30 Απριλίου, κυριολεκτικά την τελευταία μέρα ισχύος του προηγούμενου καθεστώτος προστασίας πρώτης κατοικίας για τραπεζικές οφειλές.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με Ευρωπαίους ομολόγους του και κορυφαίους παράγοντες της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών, θα ανακοινωθεί η ολιγόμηνη παράταση του σημερινού καθεστώτος παράλληλα με την περιγραφή του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Η παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας αποτέλεσε το πρώτο θέμα «σύγκρουσης» με την μεταμνημονιακή εποπτεία και τους «θεσμούς» στους 8 μήνες διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει