Ενημέρωση με ένα κλικ

Σόιμπλε: «Τα κορωνοομόλογα δεν θα καθιστούσαν την Ευρώπη ισχυρότερη αλλά πιο αδύναμη»

Αρνητικός ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην έκδοση κορονοομόλογών

Αρνητικός με την έκδοση κορονοομόλογών, είναι ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τα κορωνοομόλογα να ορίζονται ως ο κοινός δανεισμός των ευρωπαϊκών χωρών για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Παρά την αντίθεση του στα κορωνοομόλογα ο ίδιος, ζήτησε «τη μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη» στην Ευρώπη, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Zeit. «Ο περιορισμός της -αναγκαίας- συζήτησης (για τη βοήθεια των πληττομένων χωρών) σε ένα εργαλείο δεν οδηγεί στην επίτευξη του στόχου, ιδίως όταν αναζωπυρώνεται μόνο από ισχυρογνωμοσύνη μία παλιά διαμάχη», ανέφερε.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις λαμβάνονται εν μέσω πολέμου Μέρκελ – Σοσιαλιστών, με τους Σοσιαλιστές να κατακρίνουν την αρνητική στάση της Μέρκελ επί του θέματος.

«Ακόμη και στην κρίση, θα πρέπει όποιος παίρνει τις αποφάσεις να αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις πιθανές συνέπειες. Αυτό δεν θα συνέβαινε πλέον με τα κοινά χρέη. Τα κορωνοομόλογα δεν θα καθιστούσαν την Ευρώπη ισχυρότερη αλλά πιο αδύναμη»

Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι «η απόρριψη των κορωνοομολόγων δεν αποτελεί ένδειξη έλλειψης αλληλεγγύης», αντίθετα ανέφερε πως «πρέπει να προσφερθεί η μεγαλύτερη δυνατή αλληλεγγύη, αφού μόνο έτσι θα μπορέσει η Ευρώπη να ξεπεράσει αυτήν την κρίση (…) Αν τα πράγματα δεν πάνε ξανά καλύτερα για τους άλλους, μακροπρόθεσμα θα πάνε σαφώς χειρότερα και για μας»,

Κατά τον ίδιο, το θέμα πλέον είναι «οι πληττόμενες χώρες της ΕΕ να έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα, με τους κατά το δυνατόν ίδιους και χαμηλούς τόκους για την καταπολέμηση της κρίσης. Θα πρέπει να αυξηθεί ο υφιστάμενος όγκος του Ταμείου Διάσωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More