Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκτακτο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ ένεκα κορονοϊού

Έκτακτο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ προς τον Βρετανικό λαό

Με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα η Βασίλισσα Ελισάβετ, θα απευθυνθεί στον Βρετανικό λαό, με το μήνυμα να μεταδίδεται την Κυριακή μέσω των τηλεοπτικών δικτύων και ραδιοφώνων, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Σκοπός του τηλεοπτικού αυτού μηνύματος αποτελεί η αναπτέρωση του ηθικού των Βρετανών αλλά και η συσπείρωση τους απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, με την Βρετανία να μετρά 708 θύματα εντός 24ώρου.

Το συγκεκριμένο διάγγελμα αποτελεί, ένα εκ των ελάχιστων στο οποίο έχει προβεί η Βασίλισσα Ελισάβετ, εν καιρώ εθνικής κρίσεως, με παραδείγματα ν’αποτελούν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, με κεντρικό μήνυμα του διαγγέλματος της: «Μαζί θα καταπολεμήσουμε την πανδημία».

Το τελευταίο έκτακτο μήνυμα που απεύθυνε η Βασίλισσα Ελισάβετ εκτάκτως στον βρετανικό λαό ήταν το 2012, με αφορμή τα 60 χρόνια στο θρόνο, ενώ 10 χρόνια νωρίτερα είχε απευθυνθεί στους Βρετανούς μετά τον θάνατο της βασιλομήτορος. Συνολικά, υπολογίζεται πως ο αριθμός των εκτάκτων αυτών μηνυμάτων, είναι μόλις 5 εντός 68 ετών βασιλείας.

Το μήνυμα μαγνητοσκοπήθηκε από το παλάτι του Ουίνδσορ, στο οποίο βρίσκεται σε απομόνωση, μαζί με τον δούκα του Εδιμβούργου, Φίλιππο, από τις 19 Μαρτίου. Η ίδια αναμένεται να μεταφέρει τα μηνύματα του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, και του δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ, αποτίοντας φόρο τιμής στους εργαζόμενους του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει