Ενημέρωση με ένα κλικ

Τσιόδρας: «Σχετικά με τα κλιματιστικά υπάρχουν μερικά αναπάντητα ερωτηματικά»

Ερωτώμενος για την χρήση κλιματιστικών εν μέσω της πανδημίας, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε επί του θέματος

Ιδιαίτερη μνεία σε πιθανό ζήτημα κλιματιστικών, έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κ. Σωτήρης Τσιόδρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο ίδιος δήλωσε πως ελπίζει ότι η αλλαγή του καιρού δεν θα επηρεάσει τη διασπορά του ιού, ενώ αναφερόμενος στα κλιματιστικά χαρακτήρισε το ζήτημα «δύσκολο».

«Ξέρουμε ότι το καλύτερο μέσο για να αραιώσει κατά κάποιο τρόπο η ποσότητα των ιικών σωματιδίων σε ένα σπίτι αν σε αυτό ας πούμε κάποιο άτομο που έχει συμπτώματα, είναι ο καλός αερισμός του χώρου», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας εξηγώντας ότι ο ιός έχει κάποιες ειδικές συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας οι οποίες τον ευνοούν, ενώ μερικές ειδικές συνθήκες είναι αποτρεπτικές για αυτόν και τον διαλύουν.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα ειδική συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε να διαπιστωθεί πώς συμπεριφέρεται ο ιός σε θαλάμους ασθενών «που μπορούμε καλύτερα να ελέγξουμε και να απομονώσουμε τον ιό από διάφορες επιφάνειες»

 

«Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να αερίζει συχνά και τακτικά τον χώρο στον οποίο έχει κάποιο ο οποίος έχει ήπια συμπτώματα και δεν ξέρει αν έχει ή δεν έχει τον ιό».

«Σχετικά με τα κλιματιστικά υπάρχουν μερικά αναπάντητα ερωτηματικά, καλύτερα να εξαερίζουν τον αέρα προς τα έξω παρά να ανακυκλώνουν τον ίδιο τον αέρα του σπιτιού» κατέληξε ο κ. Τσιόδρας.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει