Ενημέρωση με ένα κλικ

Σενάρια για μειώσεις μισθών και στον δημόσιο τομέα

Μπορεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 να έκλεισε προσωρινά το θέμα των μειώσεων των μισθών στο Δημόσιο, ωστόσο το εάν αυτό θα ανοίξει ξανά θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα που η κρίση του κορονοϊού θα επηρεάσει την ελληνική οικονομία.

Απαντώντας στο εάν θα τεθεί θέμα μείωσης μισθών στο Δημόσιο, εάν και εφόσον υπάρξει παράταση της κρίσης έως και τον Σεπτέμβριο, ο υπουργός απάντησε ότι «με βάση τα δεδομένα που έχουμε δεν υπάρχει κάτι στο τραπέζι» και πως η κυβέρνηση λειτουργεί στη φάση αυτή εστιάζοντας στο χρονικό ορίζοντα των επόμενων δύο μηνών.

Η συζήτηση για τις περικοπές μισθών στο Δημόσιο σχετίζεται με το μείγμα της πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθεί την επόμενη ημέρα από την κρίση.

Δεδομένου ότι τα μέτρα στήριξης θα πρέπει να αφορούν τους πολλούς, η κυβέρνηση φέρεται ήδη να προκρίνει τις μειώσεις φόρων ως κατάλληλη συνταγή. Αλλά για να μην ανατραπεί το ισοζύγιο του προϋπολογισμού θα πρέπει να υπάρξουν και εξοικονομήσεις που θα τρέξουν παράλληλα με τους φόρους.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει