Ενημέρωση με ένα κλικ

Παρατείνεται η προθεσμία για τις νέες αντικειμενικές αξίες

Ενισχύονται τα σενάρια για προσωρινή αναστολή της αύξησης των αντικειμενικών αξιών

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου των εκτιμητών για τις νέες αντικειμενικές αξίες, με απόφαση το υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, παρατείνεται.

Η συγκεκριμένη κίνηση ενισχύει τα σενάρια για προσωρινή αναστολή της αύξησης των αντικειμενικών αξιών.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, παρατείνεται έως τις 10 Απριλίου 2020 η προθεσμία εντός της οποίας οι εκτιμητές ακινήτων πρέπει να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Οικονομικών για τις τιμές ζώνης των ακινήτων, στο πλαίσιο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

Σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός του υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την ευθυγράμμιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες των ακινήτων εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Με τον κορονοϊό να έχει φέρει τα πάνω-κάτω και στην αγορά ακινήτων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων(ΠΟΜΙΔΑ), είχε ζητήσει με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και προς τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς την αναστολή αύξησης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας μας, τουλάχιστον μέχρις ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην αγορά και την οικονομία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει