Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταϊκούρας : Αναστέλλεται και φέτος το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες

Για τις ελαφρύνσεις και τις επιδοτήσεις που αναμένονται μέσα στον Απρίλιο μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βοηθά την κοινωνία για όσο χρειαστεί και ότι όλα αξιολογούνται.

Η ελληνική κοινωνία αυτόν το μήνα πάρει πάνω από 1 δισ. ευρώ άμεσα ή έμμεσα, είπε.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε θα δοθούν:

–    200 ευρώ σε 1,4 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τα οποία αφορούν σε χαμηλοσυνταξιούχους και άλλες κατηγορίες.
–    200 ευρώ στα ταξί. Μέσω της πλατφόρμας mybusiness της ΑΑΔΕ θα υποβάλλονται οι δηλώσεις, ενώ οι πληρωμές αναμένονται περί τα μέσα Απριλίου.
–    Η κάρτα για τα καύσιμα, η οποία θα ενεργοποιηθεί μέχρι τα μέσα Απριλίου. Επίσης, θα δοθούν 5 ευρώ επιπλέον σε όσους χρησιμοποιήσουν την κάρτα αντί για IBAN.
–    Επιδότηση για το πετρέλαιο νωρίτερα. Η μείωση της τιμής θα έχει φανεί μέχρι Τρίτη-Τετάρτη και ισχύει ανδρομικότητα αν αλλάξει κάτι στην τιμολόγηση.
–    Επιδότηση για το ρεύμα σε 4,2 εκατ. φυσικά πρόσωπα και σε 1,2 εκατ. επιχειρήσεις για τον Απρίλιο. Για τους φοιτητές, είπε ότι θα υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους για να επιδοτηθούν αναδρομικά από τις αρχές του έτους.
–    Επιδότηση στους κτηνοτρόφους. Σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική διάταξη και την ΚΥΑ θα πληρωθούν το 2% του τζίρου του 2021 που αντιστοιχεί σε 47 εκατ. , μέχρι τις 15 Απριλίου. Τόνισε, επίσης, ότι και για φέτος αναστέλλεται το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες.

Για τα ενοίκια ο υπουργός είπε ότι είναι στα θέματα που εξετάζει η κυβέρνηση.

Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθενται ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2 δισ. ευρώ και άλλα 600 εκατ. για ανάγκες των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετανάστευσης.

Τέλος, ανέφερε ότι «εξοφλούμε το ΔΝΤ και κερδίζουμε περίπου 250 εκατ. ευρώ».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει