Την αύξηση του κονδυλίου για το κοινωνικό μέρισμα, ώστε να το λάβουν περισσότερες κατηγορίες αναπήρων και να διορθωθούν ορισμένες αδικίες, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μεσοσταθμικά η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε, επίσης, ότι η μείωση 8% του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή θα εφαρμοστεί μεσοσταθμικά, ενώ το πως ακριβώς θα μειωθεί θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Η μείωση θα περιληφθεί στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ που θα σταλούν στο τέλος Αυγούστου.

Εισφορά αλληλεγγύης

Ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε επίσης ότι το ποσοστό μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης που επίσης εξήγγειλε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, θα αποφασιστεί τον Μάιο όταν υπάρχουν ασφαλή δεδομένα για τον δημοσιονομικό χώρο που θα έχει δημιουργηθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, δήλωσε ότι το έκτακτο επίδομα για τους συνταξιούχους έχει συμπεριληφθεί στον προυπολογισμό του 2020 και το πως ακριβώς θα διατεθεί είναι δουλειά του Υπουργείου Εργασίας.

Ανέφερε, επίσης, ότι όποιος δημοσιονομικός χώρος υπάρξει το 2020 θα κατευθυνθεί στην αύξηση των δαπανών αλλά και την μείωση της φορολογίας.