Ενημέρωση με ένα κλικ

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Προβλήματα από τα πρώτα λεπτά

Άνοιξε, λίγα λεπτά πριν τις 21:00 η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, στον ιστότοπο koinonikomerisma.gr. Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί σε 253.000 δικαιούχους. Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019. Το βοήθημα ανέρχεται σε 700 ευρ, ενώ στο σύνολο των δικαιούχων περιλαμβάνονται περισσότερα από 112.000 μέλη ΑμεΑ και πάνω από 350.000 παιδιά.
Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα θα πρέπει να υποβληθούν στον ιστότοπο koinonikomerisma.gr, με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του πληροφοριακού συστήματος TAXIS έως και τις 26 Δεκεμβρίου. Το βοήθημα θα καταβληθεί μετά το κλείσιμο της πλατφόρμας στις 27 Δεκεμβρίου.

Δικαιούμαι κοινωνικό μέρισμα; – Ποια είναι τα κριτήρια

Οι 250.000 δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος των 700 ευρώ θα επιλεγούν με τρία βασικά κριτήρια. Για να είναι επιλέξιμοι θα πρέπει να πληρούν τα βασικά κριτήρια για το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, για το ύψος των καταθέσεων και των μετοχών, καθώς και τον χρόνο διαμονής στην Ελλάδα. Στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος εντάσσονται πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα παιδιά και άνω, γονείς μακροχρόνια άνεργοι, καθώς και οικογένειες με άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ).

Συγκεκριμένα:

  • 19.140 οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 20.000 ευρώ
  • 16.778 οικογένειες με τουλάχιστον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο φορολογητέο εισόδημα έως 15.000 ευρώ
  • 40.927 οικογένειες με δύο γονείς βραχυχρόνια άνεργους και ετήσιο συνολικό εισόδημα έως 15.000 ευρώ
  • 25.632 οικογένειες με ΑμεΑ.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΟΡΜΑ 

Πάντως, η έναρξη της πλατφόρμας δεν ξεκίνησε με το δεξί, καθώς από τα πρώτα κιόλας λεπτά η σελίδα άρχισε να “πέφτει”. Είναι προφανές ότι μεγάλος αριθμός δικαιούχων μπήκε ταυτόχρονα στην παλτφόρμα με αποτέλεσμα αυτή να μην αντέξει το φόρτο των επισκεπτών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει