Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοινωνικό μέρισμα: Eφάπαξ η καταβολή του χωρίς αιτήσεις

Η  κυβέρνηση θέλει να αποφύγει την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα μέσω της πλατφόρμας και γι’αυτό το λόγο σχεδιάζει την εμπλοκή της εφορίας στη διαδικασία, η οποία θα αναλάβει τον καθορισμό των δικαιούχων. Στη βάσει αυτή τα νοικοκυριά που δικαιούνται το φετινό κοινωνικό μέρισμα ενδεχομένως να μη χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να εισπράξουν το ποσό που δικαιούνται.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από την ΑΑΔΕ και θα έχουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Έτσι οι πολίτες θα ενημερώνονται αυτομάτως από το TAXISnet για το ποσό που δικαιούνται.

Εφάπαξ καταβολή – Ποιοι θα το πάρουν

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέρισμα θα είναι από 500 έως και 1.000 ευρώ ανά νοικοκυριό «μετρητά και στο χέρι», όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κυβερνητικές ανακοινώσεις το φετινό κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί σε περίπου 200.000 ωφελούμενους.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το βοήθημα αυτό θα λάβουν οι εξής τρεις κατηγορίες δικαιούχων:

Μακροχρόνια ανέργοι, πολύτεκνες οικογένειες, οικογένειες με τέκνα ΑΜΕΑ

Η κυβέρνηση πάντως αφήνει και ένα μικρό παράθυρο ανοιχτό για να ενταχθούν στη λίστα ορισμένες κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων και δικαιούχων του ΚΕΑ, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονταν στους 1,2 εκατ. δικαιούχους που έλαβαν κοινωνικό μέρισμα το 2018.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει