Ενημέρωση με ένα κλικ

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Εντάσσονται άτομα με αναπηρία άνω του 67% στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών

Βελτιώνονται οι ρυθμίσεις του Εξωδικαστικού Μηχανισμού για τα άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, πλέον μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού , τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% θα εντάσσονται στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών, μετά την ΚΥΑ από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, και από την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη.

Με τη συγκεκριμένη ΚΥΑ, βελτιώνονται οι ρυθμίσεις του Εξωδικαστικού Μηχανισμού για τα άτομα με αναπηρία και συγκεκριμένα, πλέον, τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% θα εντάσσονται στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών, με αυξημένα όρια στα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Εντάσσονται άτομα με αναπηρία άνω του 67%
«Με τον τρόπο αυτό», αναφέρει η απόφαση, «θα ωφελούνται από την πρόβλεψη του νόμου για τους ευάλωτους οφειλέτες, η οποία ορίζει την αυτόματη και υποχρεωτική αποδοχή από τράπεζες και Δημόσιο της πρότασης αναδιάρθρωσης του χρέους τους στο πλαίσιο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού».
Επιπρόσθετα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι ευάλωτοι οφειλέτες θα μπορούν να επωφεληθούν ευνοϊκότερων όρων διακανονισμού με τους χρηματοπιστωτικούς φορείς στο πλαίσιο της ρύθμισης οφειλών με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας των τραπεζών.
Ο Θανάσης Λιούτας, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, συγχαίρει τους δυο Υπουργούς για τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί την απόδειξη, τονίζει ο ίδιος πάντοτε, ότι:
 «Η πολιτική μας φέρει ένα αποφασιστικό κοινωνικό πρόσημο. Με ενσυναίσθηση, ειλικρίνεια και μεγάλη ευθύνη, δίνονται οι λύσεις. Μέσα από τον συνεχή διάλογο με την κοινωνία και μέσα από τις αποφασιστικές πολιτικές παρεμβάσεις προς το συμφέρον της κοινωνίας μας».

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει