Ενημέρωση με ένα κλικ

Αντώνης Ρέμος: Τι αναφέρει το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Για φοροδιαφυγή και εικονικές συναλλαγές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ερευνάται ο  Αντώνης Ρέμος, σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος που βγήκε στη δημοσιότητα.

Στο πόρισμα αναφέρονται 6 εμβάσματα, τα οποία έχουν μπει στο στόχαστρο της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, και τα οποία έχουν μπει στον προσωπικό λογαριασμό του Αντώνη Ρέμου.

Το ποσό ανέρχεται συνολικά στα 1,8 εκ. ευρώ και ελέγχεται το για ποιον λόγο μπήκαν αυτά τα χρήματα στον λογαριασμό και αφορά στην περίοδο από 19/4/22-22/6/2022.

Το χρονικό

Όλα άρχισαν όταν ήρθε το φως της δημοσιότητας δημοσίευμα για πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στο οποίο διατυπώνονταν σοβαρές υπόνοιες για φοροδιαφυγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντίστοιχου ύψους από δημοφιλή λαϊκό τραγουδιστή. Μάλιστα η Αρχή ήδη είχε προχωρήσει σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του.

Η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα με επίκεντρο τον Αντώνη Ρέμο διήρκεσε πολλούς μήνες, σύμφωνα με τις πληροφορίες, και η δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων προήλθε με την ολοκλήρωσή της, αφού οι ελεγκτές φέρεται να ανακάλυψαν συγκεκριμένα στοιχεία για τον ίδιο και εταιρεία συμφερόντων του, η οποία φέρεται να έχει εντελώς διαφορετικό αντικείμενο από τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε πως ο Αντώνης Ρέμος είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει καφέ, οι οποίες, σύμφωνα με τους ελεγκτές της Αρχής, είναι ιδανικές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χωρίς ωστόσο να παρέχουν περαιτέρω ανάλυση, σύμφωνα με το protothema.gr

Παράλληλα, όμως, οι έρευνες διαπίστωσαν ότι από τα 13 εκατ. ευρώ που έχει χρέη η ΠΑΕ Ηρακλής, ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρός της, δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ στο μερίδιο που του αναλογεί.

Η έρευνά συνεχίζεται ενώ ο φάκελος έχει πάει στον οικονομικό εισαγγελέα.

 

Δείτε εδώ το βίντεο

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει