Ενημέρωση με ένα κλικ

Voucher διακοπών: Ανοίγει σήμερα ξανά η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ανοίγει σήμερα στις 12.00 η πλατφόρμα για τα νέα voucher έως 300 ευρώ North Evia-Samos Pass για διακοπές σε Σάμο και Εύβοια. Προσοχή στις αιτήσεις καθώς η πλατφόρμα συνήθως κλείνει μέσα στα πρώτα 15 λεπτά και εξαντλούνται άμεσα τα κουπόνια λόγω ζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη νέα φάση της δράσης, η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, τον μήνα Σεπτέμβριο.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα καλύπτει δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις παραπάνω πληγείσες περιοχές και αυτή είναι η βασική διαφορά με το πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους το οποίο κάλυπτε μόνο δαπάνες διαμονής.

Περισσότερα voucher σε αυτή τη φάση
Σύμφωνα με τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, στην τρίτη φάση που ξεκινάει αύριο θα διατεθούν, μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr και οι άυλες ψηφιακές κάρτες (voucher) που δεν αξιοποιήθηκαν κατά την πρώτη φάση του προγράμματος από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Ιούλιο.

Η δράση έχει ήδη γνωρίσει τεράστια απήχηση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι κάρτες της πρώτης και της δεύτερης φάσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αντίστοιχα, εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά από το άνοιγμα της της σχετικής πλατφόρμας και αυτός είναι ο λόγος που οι ενδιαφερόμενοι αν θέλουν να πάρουν το κουπόνι θα πρέπει να συνδεθούν στη σχετική πλατφόρμα στις 12 προκειμένου να κάνουν αμέσως την αίτηση τους.

Πόσα voucher είναι διαθέσιμα
Για τη Βόρεια Εύβοια θα διατεθούν περίπου 2.100 κάρτες επιπλέον των 7.300 που προβλέπονταν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, ενώ για τη Σάμο θα διατεθούν περίπου 800 κάρτες επιπλέον των 3.650 καρτών που προβλέπονταν αρχικά.

Έτσι, για τον μήνα Σεπτέμβριο, θα είναι προς διάθεση περισσότερες από 9.400 κάρτες των 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και περισσότερες από 4.400 κάρτες των 300 ευρώ για τη Σάμο.

Οι δικαιούχοι
To freedom pass μπορούν να διεκδικήσουν όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το εισόδημά τους, ωστόσο υπάρχει «κόφτης»:

Πρέπει να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση του φορολογικού έτους 2020 και να μην είναι δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο:

-του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022,

-του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού της Δ.Υ.Π.Α. 2022 και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή

-συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Aμέσως μετά θα υπάρξει και η τέταρτη φάση του προγράμματος για διακοπές μέχρι 31/10/2022. Θα διατεθούν 2.000 κάρτες των 150 ευρώ για βόρεια Εύβοια και 1.000 κάρτες των 300 ευρώ για Σάμο. Αιτήσεις θα γίνουν από 26/09/2022 έως 10/10/2022.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει